ALLE BEHANDELINGEN

Definitief ontharen

Definitief ontharen laser

Ongewenste haargroei laserbehandeling

Veel mensen hebben last van haargroei op plekken waar hij of zij dat liever niet hebben. Ongewenste haargroei is goed te behandelen door middel van lasertherapie. Onze huidtherapeute behandeld met de Diode Lightsheer, deze lasermethode wordt beschouwd als de meest definitieve manier van ontharen.

Waarom laser ontharen bij ongewenste haargroei?

Wilt u uw ongewenste haargroei verminderen? Anders dan bij harsen, scheren of epileren wordt bij het laser ontharen het haarzakje beschadigd. Hierdoor gaan de haren uitvallen en groeit er uiteindelijk niet of nauwelijks haar meer. De laserbehandelingen voor ongewenste haargroei zijn kostbaar maar op de lange termijn goedkoper dan het blijven herhalen van bijvoorbeeld harsen of het veelvuldig aanschaffen van dure scheer- en epilatiemiddelen.

Ook de volgende huidaandoeningen die veroorzaakt worden door ongewenste haargroei worden behandeld door middel van laser ontharen:

  • Folliculitis barbae: Ontstoken haarzakjes op lichaamsdelen waar geschoren is.
  • Sinus pilonidalis: Haarnestcyste in of rondom de bilnaad.
  • Hidradenitis suppurativa: Ontstoken haarzakjes en talgkliertjes in de liezen en oksels.

Voordat er gestart wordt met de laser behandelingen vindt er altijd een intakegesprek plaats.
Zo kunnen we een inschatting maken hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn voor het gebied dat u wilt laten behandelen. Zorg ervoor dat als u op intakegesprek komt u de haren zichtbaar heeft. Dus scheer of epileer niet vlak voor je afspraak. Als de haren niet zichtbaar zijn kunnen we u geen goed advies geven en geen voorspelling maken van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn.

Onze huidtherapeute behandeld ongewenste haargroei met de Light Sheer Diode laser of de Mydon 1064 laser voor donkere huidtypen. Het kenmerk van deze lasertypes is dat de laser inwerkt op het pigment in de haarfollikel. Door de warmte die ontstaat, wordt de haarfollikel verwijderd waardoor er geen nieuwe haar meer terug kan groeien. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. De laserbehandeling van overbeharing kunt u als licht gevoelig ervaren. Het ene lichaamsdeel zal gevoeliger of pijnlijker zijn dan het andere lichaamsdeel. Wij maken gebruik van een koelsysteem om de behandeling aangenamer te maken. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

Omdat bij laser ontharen het haarzakje specifiek gelaserd wordt, is het belangrijk dat u de haarzakjes niet epileert of harst. Scheren is wel toegestaan. Als u voor grote gebieden gelaserd wordt, willen wij u verzoeken om de gebieden die behandeld gaan worden alvast zelf te scheren. Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld met de Sun SPF 50 van IK Skinperfection. Als u een laserbehandeling krijgt in het gezicht dient u met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen. 

Ongewenste haargroei in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Laser ontharen voor de rest van het lichaam wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering.. Voor laser ontharen zijn meerdere pakketten mogelijk die voordeliger zijn dan de gebieden apart te laten ontharen.

Na gemiddeld 8 tot 12 laserbehandelingen is de haargroei met minimaal 80% verminderd. Er bestaat overigens wel een kans dat de haargroei zal terugkeren. Daarom adviseren wij om 1 tot 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen. De onderhoudsbehandelingen worden tegen een verlaagd tarief uitgevoerd.

definitief ontharen

Prijslijst

Test € 50,-
Oren€ 70,-
Jukbeenderen€ 95,-
Bovenlip€ 80,-
Kin€ 90,-
Nek€ 150,-
Borst€ 130,-/175,-
Buik€ 175,-
Onderarmen€ 175,-/200,-
Handen€ 120,-
Oksels€ 120,-
Bovenrug€ 300,-
Gehele rug€ 450,-
Bovenbenen€ 175,-/245,-
Tenen€ 50,-
Schaamstreek€ 170,-
Tussen wenkbrauwen€ 65,-
Bakkebaarden€ 95,-/100,-
Wangen€ 100,-
Baardstreek€ 150,-
Hals€ 120,-
Hele gelaat€ 210,-
Rondom tepels€ 75,-
Rondom navel€ 75,-
Bovenarmen€ 175,-/200,-
Volledige armen€ 290,-
Schouders€ 145,-
Onderrug€ 150,-
Onderbenen€ 245,-
Hele benen€ 475,-
Bikinilijn€ 125,-
Billen€ 150,-/170,-

Pakketkorting

Bovenlip + kin€ 140,-
Onderbenen + oksels€ 300,-
Bovenbenen + oksels€ 300,-
Hele benen + bikinilijn€ 550,-
Bikinilijn + schaamstreek€ 200,-
Gehele rug + schouders€ 550,-
Gehele rug + borst€ 650,-
Gehele rug + schouders + borst + buik€ 900,-
Bikinilijn + oksels€ 215,-
Onderbenen + bikinilijn€ 320,-
Hele benen + oksels€ 525,-
Hele benen + bikinilijn + oksels€ 600,-
Bikinilijn + schaamstreek + billen€ 325,-
Gehele rug + buik€ 650,-
Gehele rug + schouders + borst€ 800,-

Definitief ontharen elektronisch

Elektrische epilatie is een behandeling om storende haren definitief te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje, waarmee de haren één voor één behandel zullen worden. We laten het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vernietigd wordt.

In principe kunnen alle haren behandeld worden met elektrische epilatie. Met name grijze, witte, blonde en rode haren worden hiermee behandeld, omdat deze niet geschikt zijn voor licht- of lasertherapie. Als de haren dik en donker zijn en op een groot oppervlak aanwezig bevelen wij laser- of lichttherapie aan. Is de hoeveelheid hiervan gering, kunt u ook de keuze maken om direct met elektrische epilatie te starten.

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase en aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren dat wel zijn. Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling met elektrische epilatie worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Door keer op keer te behandelen, zal dit steeds moeilijker gaan en uiteindelijk niet meer lukken. Het haarzakje is dan volledig, definitief vernietigd.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het te behandelende gebied. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen een- tot tweemaal per jaar te blijven doen. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, zoals tijdens de menopauze, hormonale schommelingen of het gebruik van bepaalde medicijnen.

Wordt een behandeling voor ongewenste haargroei door middel van Elektrisch ontharen vergoed door de verzekering?
Ongewenste haargroei in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vraag zelf na bij je verzekering hoe het zit voor jou m.b.t. de vergoedingen.

De prijs van de behandeling is afhankelijk van de tijdsduur die nodig is voor de behandeling.
Afstellen apparatuur (1e behandeling) = € 12,75
25 min – € 45,00
45 min – € 81,00

Waxen

Waxen gezicht 
Waxen bovenlip€ 13,-
Waxen bovenlip & kin€ 25,30
Waxen bovenlip, kin & kaaklijn / wangen€ 37,40
  
Waxen lichaam 
Oksels€ 22,50
Bikinilijn€ 39,50
Onderarmen€ 29,50
Onderbenen€ 29,50
Onder- en bovenbenen€ 45,50
Harsen gehele rug€ 41,50